IDkollen ökar tillväxten och utser ny VD

IDkollen växer och förstärker den operativa ledningen ytterligare. Fredrik Dahlbeck, sedan tidigare styrelseordförande i IDkollen, tar över VD-rollen och Peter Hjort, VD fram tills nu, tillträder rollen som Chief Commercial Officer (CCO). Rollbytet träder i kraft per omgående. 

Fredrik Dahlbeck, VD IDkollen

”Marknaden för verifiering av identitet växer starkt och under 2021 har IDkollen uppvisat mycket god tillväxt. Allt fler företag och kommuner ser nu behovet och värdet av att på ett säkert sätt kunna verifiera sina kunders identitet. IDkollen har positionerat sig som en stark aktör i Sverige och fortsätter nu expansionen i Norden. Jag är stolt över att ta över VD-rollen för ett företag som är ledande inom ett mycket betydelsefullt och växande område.”

Peter Hjort, CCO IDkollen

“IDkollen har haft en fantastisk utveckling de senaste två åren. Nu står vi inför fortsatt expansion och jag får nu möjlighet att fokusera helt på den kommersiella delen rörande försäljning och tillväxt. Jag ser verkligen fram emot att ta bolaget till nästa nivå tillsammans med Fredrik.”

Kontakt

För mer information kontakta Fredrik Dahlbeck, VD IDkollen
fredrik.dahlbeck@idkollen.se
070-453 69 90

Om IDkollen

IDkollen gör det möjligt för företag i Norden att verifiera sina kunders identitet med (lokala versioner av) BankID via telefon och i digitala kanaler.

Vid införandet av GDPR blev det uppenbart för många företag att rutinerna vid verifiering av kundidentitet ofta var förlegade och osäkra. För att uppfylla kraven i GDPR-lagstiftningen måste företag säkerställa vem de kommunicerar med när personliga uppgifter om kunderna skall ändras, lämnas ut eller diskuteras. Samtidigt är det viktigt för företag att kunna möta konsumentens förväntan av snabb hjälp oavsett kundärende. Företag, kommuner och organisationer använder idag IDkollens SaaS-tjänst för att lösa dessa och liknande utmaningar.