BankID för företag

BankID för företag – flera skäl för bättre kundidentifiering

Att välja en lösning som bygger på BankID för ditt företag är ett strategiskt beslut som kan ge dig en rad fördelar. Det är en digital identifieringsmetod som både är populär och pålitlig i Sverige och övriga nordiska länder. I Sverige användes BankID 6,7 miljarder gånger under 2022 och i snitt drygt 2 gånger om dagen.   

Här ger vi några skäl till varför företag bör överväga att använda sig av lösningar med BankID-identifiering.

Hög nivå av säkerhet

BankID är en autentiseringsmetod som bygger på stark kryptering och användarautentisering. Det ger en hög nivå av säkerhet för dina affärstransaktioner och användardata, vilket är avgörande i dagens digitala affärsvärld. Tillitsnivån (enl Integritetskyddsmyndigheten, IMY) ökar från 1 till 3 om man byter från namn och e-postadress till BankID-verifiering. Namn och e-postadress identifierar varken dig som person eller ger dig rätt till personliga uppgifter som inte är dina.

Om du redan nu vill öka kundsäkerheten för dina kunder, kontakta oss direkt.

Förtroende stärker kundrelationen

Genom att erbjuda BankID som en autentiseringsmetod visar du att du tar användares säkerhet på allvar. Detta kan öka förtroendet hos dina kunder och partners och stärka ditt varumärkes rykte. Ibland är det det som gör skillnad för att bygga en kundrelation eller bevara den.

Smidig kundupplevelse

BankID för företag gör det enkelt för kunderna att utföra olika transaktioner online, inklusive inloggning, signering av dokument och godkännande av avtal. Detta leder till en smidig och användarvänlig kundupplevelse, vilket kan öka användaraktiviteten och konverteringsgraden. Ökad säkerhet stärker kundupplevelsen.

Effektiviteten löser snabbt ärenden

Med BankID kan du automatisera och förenkla många processer, inklusive användarregistrering, verifiering och signering av dokument. Detta kan spara tid och resurser och öka effektiviteten i ditt företag. Jämför hur lång tid det tar i en kundtjänst att prata och göra efterforskningar kring olika kontrollfrågor. Att be någon verifiera sig med mobilt BankID är vardag för de flesta idag.

Tydliga regel- och lagkrav ger ramarna

Många branscher och affärsområden kräver högkvalitativa autentiseringsmetoder för att uppfylla olika regelverk och lagkrav. BankID för företag kan hjälpa ditt bolag att uppfylla dessa krav och undvika böter och rättsliga problem. Att arbeta med kontrollfrågor ökar bara komplexiteten istället för att förenkla en snabb kundidentifiering med redan etablerade metoder.

Mobilitet är vardag för de flesta

Med BankID kan användare autentisera sig från sina mobila enheter, vilket innebär att dina kunder kan befinna sig varsomhelst. Du förenklar för dina kunder som inte kan förväntas ha tillgång till alla uppgifter överallt. Frågar du tex efter tidigare köp, nummer på fakturor etc som kontrollfrågor, är det inte alltid så lätt för dina användare att svara. Med en enkel kundidentifiering får du direkt en säker återkoppling.

Säker lösning för många olika företag och organisationer

Våra lösningar öppnar upp för nya möjligheter för ditt företag att erbjuda tjänster och transaktioner på olika plattformar.  BankID erbjuder helt enkelt en hög nivå av säkerhet, förtroende, effektivitet och följsamhet med regelverk, samtidigt som det skapar en smidig och användarvänlig upplevelse. Det är fördelar som gör investeringen till ett självklart val och en hygienfaktor. Att erbjuda sina kunder en trygg kundupplevelse utan att tumma på säkerheten helt enkelt.

Snabbt, enkelt och du är igång på några dagar

Det finns olika sätt att få tillgång till BankID för dig som företag där vi helt enkelt tar hand om certifieringsprocessen, onboarding för användarna och support under tiden. Vår webbaserade tjänst kräver ingen integration och inte någon som helst IT-kompetens. Naturligtvis finns även ett API om det finns behov att istället integrera lösningen i ditt eget system. 

Vi vill göra det snabbt, och enkelt för dig att erbjuda ökad säkerhet för dina kunder. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.